RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Červené perníkové zelíZobrazit galerii

Červené perníkové zelí

Červené perníkové zelí
 

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Červené zelí 1 menší hlávka
Lžička soli  
Husí sádlo 1 lžíce
Červená cibule 1 ks
Červené jablko (nastrouhané) 1 ks
Perníkové koření 1 lžička
Špetka pepře  
Červené víno 150 ml 

  • Menší hlávku zelí rozčtvrtíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na nudličky.
  • Zelí vložíme do mísy, promícháme se lžičkou soli, promneme prsty a necháme 15 minut odpočinout.
  • Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané jablko a krátce orestujeme.
  • Přisypeme perníkové koření, špetku pepře a zelí. Přilijeme 150 ml červeného vína.
  • Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme do požadovaného změknutí, občas promícháme a podlijeme trochou vody, pokud je potřeba.
  • Nakonec ochutíme podle potřeby a podáváme horké.
 
Podáváme jako přílohu k pečenému masu, drůbeži či zvěřině. Výborně ladí i s knedlíky.
 
Použití nastrouhaného jablka místo cukru dodá zelí jemnou sladkost a zároveň příjemnou ovocnou kyselinku. Perníkové koření při dušení nádherně provoní celou kuchyni.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >