RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Krůtí capreseZobrazit galerii

Krůtí caprese

Krůtí caprese
 

Obtížnost: nízká | Porce: 2 | Čas: 28 minut


Rajčata 110 g 
Mozzarella 200 g
Krůtí prsa 500 g
Olivový olej 3 lžíce
Sušená bazalka 1 lžíce
Sůl a pepř  

  • Rajčata nakrájíme na kolečka a mozzarellu na plátky.
  • Krůtí prsa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme paličkou a z obou stran osolíme a opepříme.
  • Pánev vhodnou do trouby rozehřejeme na středním plameni a nalijeme olivový olej.
  • Vložíme krůtí prsa a opékáme 2–3 minuty z každé strany.
  • Na opečené maso dáme nakrájená rajčata, posypeme sušenou bazalkou a navrch položíme plátky mozzarelly. Ještě jednou lehce osolíme a opepříme.
  • Pánev vložíme do trouby předehřáté na 220–250 °C a pečeme asi 20 minut.
  • Podáváme ihned.
 
Podáváme s čerstvou bazalkou nebo se salátem. Hodí se i s opečenou cuketou či omáčkou z majonézy a jogurtu v poměru 1:1.
 
Masíčko se naklepává jen lehce, aby zůstalo šťavnaté. Dvojí dochucení solí a pepřem zajistí výraznější chuť, i když se maso peče v troubě s rajčaty a mozzarellou.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >