RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Valašský kontrabášZobrazit galerii

Valašský kontrabáš

Valašský kontrabáš

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Pohanka  400 g 
Voda  1 l 
Brambory typu B  1 kg 
Česneku  4 stroužky 
Cibule  1 ks
Uzeného masa  300 g 
Sádla  3 lžíce
Sůl   
Pepř  
Majoránky  1 lžíce
Tvrdého sýra  200 g
Čerstvé petrželky  1 hrst


Pohanku proplachneme, dáme do hrnce a přelijeme 1 litrem vroucí vody. Vaříme 2 - 3 minuty a pák necháme v teple dojit.

Brambory oloupáme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka.

Mezitím česnek nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla a osmáhneme na něm cibuli, přidáme česnek a uzené maso. Po chvíli přidáme uvařenou pohanku, ochutíme soli, pepřem a majoránkou. Nakonec vmícháme uvařené, scezené brambory.

Přendáme do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Pečeme 15 - 20 min  na 200°C nebo dozlatova.

Hotový kontrabáš podáváme posypaný petrželkou s kysaným zelím nebo s nakládanou okurkou.

- Pro vegetariánskou variantu vynecháme uzené máso a nahrádime sádlo rostlinným olejem.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >