RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Selská bramborová polévka se sušenými houbamiZobrazit galerii

Selská bramborová polévka se sušenými houbami

Jednoduchá, rychlá polévka z brambor, sušených hříbků a zeleniny

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Brambory 300 g
Karotka 150 g
Pastyňák 100 g
Kapusta 100 g
Cibule střední 1 ks
Sušené hřiby hrst
Česnek 2 stroužky
Kuřecí vývar 1,2 l
Máslo 60 g
Kmín celý 1/2  lžičky
Sůl, pepř dle chuti


Kořenovou zeleninu, brambory, cibuli a česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Sušené hříbky přes noc namočíme do studené vody a necháme je v lednici.

V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kmín, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, zesklovatíme. Podlijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory, na větší nudle nakrájenou kapustu a vody zbavené hřiby. Vše vaříme do měkka.

Dochutíme solí, dle potřeby pepřem a na závěr utřeným česnekem.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Můžeme dozdobit nahrubo nasekanou čerstvou velkolistou petrželí.

- Používejte karotku, má v sobě víc cukru a betakarotenu, polévka bude díky ní chutnější
- Kapustu můžeme nahradit bílým hlávkovým zelím
- Pokud máte čerstvé houby, použijte je místo sušených, polévka bude voňavější
- Kuřecí vývar můžete nahradit zeleninovým vývarem – vegetariánská forma
- Polévku můžete zahustit kvalitní máslovou jíškou

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >