RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená husa v šouletuZobrazit galerii

Pečená husa v šouletu

Pečená husa v šouletu

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Husí stehna   1,6 kg 
Cibule    300 g
Sůl    2 lžíce 
Kmín    1 lžíce
Hrách    400 g
Kroupy    400 g
Česnek    50 g
Majoránka   10 g
Husí sádlo  


Husí stehna opláchneme a osušíme. Poté je osolíme, posypeme kmínem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C a pečeme téměř do měkka. Stehna vyjmeme z trouby a slijeme sádlo.

Hrách probereme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.

Kroupy propláchneme a poté zalijeme vodou a vaříme do měkka.

Hrách a kroupy po uvaření scedíme a smícháme dohromady. Na husím sádle orestujeme najemno nakrájenou cibulku do zlatova a přidáme k hrachu a kroupám. Přidáme nasekaný česnek, majoránku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Husí stehna vložíme do pekáče nebo zapékací mísy a zasypeme promíchanou směsí. Vložíme do trouby a dopečeme společně do měkka cca 15-20minut.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Kroupy a hrách je dobré před vařením na několik hodin namočit
- Uvařený hrách a kroupy je dobré po uvaření propláchnout

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >