RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mrkvový dortZobrazit galerii

Mrkvový dort

Mrkvový dort s limetkovým krémem

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 90 minut


Těsto:  
Špaldová mouka 170 g
Cukr třtinový 250 g
Vejce 5 ks
Máslo 250 g
Mrkev 250 g
Pomeranč/šťáva 1 ks
Prášek do pečiva 1 ks
Mandle oloupané 200 g
Mletá skořice 1 lžička
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Mletý hřebíček špetka
Muškátový oříšek špetka
Jedlá soda špetka
   
Krém:  
Mascarpone 100 g
Lučina 200 g
Limetky/šťáva+kůra 2 ks
Cukr moučka 85 g


V míse nebo v kotlíku robotu si vyšleháme máslo, hnědý cukr, žloutky a šťávu z pomeranče. Postupně přidáváme žloutky z 5 vajec. Poté vmícháme špaldovou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, nasekané mandle, skořici, hřebíček, muškátový oříšek , mletý zázvor a nahrubo nastrouhanou mrkev. Pečlivě promícháme a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z 5 bílků.

Kulatou formu vyložíme pečícím papírem, vymažeme přes papír máslem a nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 50minut.

Na krém smícháme uvedené ingredience, přidáme nastrouhanou kůru z 2 limetek a vychladnutý dort důkladně potřeme. Nakonec můžeme ozdobit plátky mandlí.

Zdobíme čerstvou mátou a moučkovým cukrem


- Místo mandlí můžeme použít nasekané lískové ořechy.
- Do dortové směsi můžeme přidat i v rumu namočené hrozinky
- Mrkev můžeme předem orestovat na másle s trochou cukru a citronové šťávy.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >