RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Grilovaný candát na ančovičkovém másleZobrazit galerii

Grilovaný candát na ančovičkovém másle

Grilovaný candát trochu jinak

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Candát filet 800 g
Máslo 125 g
Ančovičky 6 filetek
Česnek 1 stroužek
Čerstvý tymián snítka
Velkolistá petržel snítka
Olivový olej 6 dcl
Pepř, sůl z mlýnku dle chuti


Candáta omyjeme pod tekoucí vodou a pomocí papírového ubrousku ho důkladně osušíme. Filety nakrájíme tak, aby se jedna porce skládala z dvou kusů, které osolíme jen na straně kůže. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu na straně kůže dokřupava opečeme. Doba opékání je 8 minut. Pánev stáhneme z ohně, rybu otočíme a na opečenou kůži položíme 2 centimetrový plátek ančovičkového másla s česnekem a tymiánem. Na pánvi necháme další 3 minuty.

Změklé máslo dáme do misky, přidáme nadrobno nasekané ančovičky a tymián. Přidáme utřený česnek a spojíme. Takto připravené máslo naneseme na potravinářskou fólii. Fólii přes máslo opakovaně přehneme a vytvoříme 4 centimetrový váleček. Takto připravené ančovičkové máslo dáme ztuhnout do lednice.


Candáta podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

 - Takto můžete připravit kteroukoliv sladkovodní nebo mořskou rybu.
 - Pokud vám česnek nedělá dobře, vynechejte ho.
 - Čerstvý tymián můžete nahradit za čerstvý estragon, šalvěj nebo velkolistou petržel.
 - Nestahujte candáta z kůže, ryba bude suchá, houževnatá a připravujete se o potřebné živiny.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >