RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Grilovaná polenta s parmazánem a třeným česnekemZobrazit galerii

Grilovaná polenta s parmazánem a třeným česnekem

Snadná polenta s parmazánem a třeným česnekem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Instantní polenta 400 g
Voda 1,5 litru
Sůl 1 polévková lžíce
Parmazán 80 g
Panenský olivový olej 1 dcl
Česnek 3 stroužky
Máslo 50 g

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme sůl a pomalu přisypáváme instantní polentu. Pomocí vařečky polentu na mírném ohni 20 minut odpalujeme – mícháme, dokud není polenta měkká. 

Po 20 minutách stáhneme z ohně, přidáme máslo, olivový olej, utřený česnek a nahrubo nastrouhaný parmazán. Spojíme v jednolitou hmotu. Polentu dáme na plech a rozprostřeme ji po celé délce. Výška polenty by měla být 4 centimetry.

Po vychladnutí nakrájíme na námi zvolené tvary, které opečeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem.

Polentu podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Můžeme dozdobit hoblinkami parmazánu.

 - Parmazán můžeme nahradit gorgonzolou, pecorínem, vyzrálým ementálem.
 - Pokud vám česnek nedělá dobře, vynechejte ho.
 - Do polenty nedávejte mléko a smetanu, po dvou dnech začne polenta šednout.
 - Koupíte-li polentu tvrdou, doba míchání se zvýší z 20 na 40 minut.
 - Množství vody záleží na kvalitě a hrubosti polenty.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >