RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Dršťková polévka z hlívy ústřičnéZobrazit galerii

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Jednoduchá, rychlá polévka z hlívy ústřičné

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Hlíva ústřičná 200 g
Cibule střední 1 ks
Olej 0,5 dcl
Paprika sladká 1 lžička
Kmín drcený 1 špetka
Cukr 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Mouka 50 g
Vývar 1 l
Majoránka 2 g
Sádlo 30 g
Sůl, pepř dle chuti


Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zlatova, zaprášíme moukou a asi 1 minutu restujeme. Přidáme papriku, necháme rozpustit a zalijeme chladným vývarem.

Rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a česnekem.

Na sádle orestujeme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, přidáme kmín a ještě chvíli restujeme.

Poté přidáme do polévky a společně povaříme. Dochutíme majoránkou a špetkou cukru.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.

- Místo sušené majoránky je lepší použít čerstvou.
- Pro lepší aroma můžeme přidat snítku tymiánu.
- Hlívy můžete dát do polévky více, podle toho jak chcete mít polévku hustou.
- Po vložení hub nevařte polévku dlouho, aby se vám hlíva úplně nerozpadla.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

DELUXE LT2003 DELUXE
LT2003
JOLI LT1010 JOLI
LT1010
JOLI LT1011 JOLI
LT1011

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >