RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Teplý čokoládový dortík s malinovým coullisZobrazit galerii

Teplý čokoládový dortík s malinovým coullis

Jednoduchý dortík s malinami

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Kvalitní hořká čokoláda 200 g
Hladká mouka 2 polévkové lžíce
Vejce 4 ks
Cukr krupice 150 g (na těsto)
Máslo 100 g
Maliny 200 g
Cukr krupice 80 g
Čerstvá máta snítka


Čokoládu nalámeme na menší kousky a spolu s máslem pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidejte mouku, vejce, cukr a důkladně rozmíchejte v jednolitou hmotu.

Zapékací mističky vymažte máslem a důkladně vysypejte cukrem. Dejte na plech, který je vyložený pečicím papírem.

Poté zapékací mističky naplňte ze 3/4 připravenou čokoládovou směsí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 8–12 minut. Délka pečení závisí na výkonu vašeho spotřebiče, a také na tom, jak chcete mít tekutý vnitřek čokolády.

Maliny, cukr, nasypeme do rendlíku a přivedeme k varu. Krátce provaříme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Po rozmixování přes jemný cedník přepasírujeme.

Zdobíme čerstvou mátou a moučkovým cukrem


- Vejce musí mít pokojovou teplotu.
- V sezóně použijte čerstvé maliny. V zimě mražené.
- Maliny můžete nahradit jahodami.
- Používejte kvalitní hladkou mouku a to je babiččina volba.
- Před podáváním, dortík rozkrojte, aby čokoláda vytekla na talíř

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

MULTICOLOR LT1034 MULTICOLOR
LT1034
ERGO LT2379 ERGO
LT2379
CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >