RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Čokoládový chlebíčekZobrazit galerii

Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček na cesty
 

Obtížnost: střední | Porce: 1 | Čas: 60 min


Hladká mouka 250 g 
Špetka soli  
Vanilkový cukr 1 balíček
Hořká čokoláda (70%) 140 g
Holandské kakao 80 g
Máslo 250 g
Cukr krupice 250 g
Vejce 5 ks
Hrst sekaných ořechů  
Pečící papír  

  • Do větší mísy prosejeme mouku, sůl a vanilkový cukr.
  • Nad vodní lázní rozpustíme 70 g čokolády a vmícháme kakao. Necháme mírně zchladnout.
  • V jiné míse utřeme máslo s cukrem do světlé pěny.
  • Přidáme čokoládovo-kakaovou směs a dobře promícháme.
  • Po jednom zašleháme vejce pokojové teploty.
  • Nakonec po částech přidáme sypkou směs s moukou.
  • Formu o velikosti 9 × 20 cm vyložíme pečicím papírem.
  • Těsto vlijeme do formy.
  • Formou s těstem několikrát klepneme o stůl, aby se těsto usadilo.
  • Pečeme v troubě na 180 °C asi 60 minut.
  • Po upečení necháme krátce odpočinout, vyklopíme a necháme zcela vychladnout na mřížce.
  • Nakonec rozpustíme zbývajících 70 g čokolády, přelijeme chlebíček a posypeme nasekanými ořechy.
 
Krájíme na plátky a podáváme jako sladkou svačinu na cesty nebo dezert ke kávě.
 
Čokoládu rozpouštíme pomalu ve vodní lázni, aby se nespálila. Klepnutím formou o stůl před pečením odstraníme vzduchové bubliny a těsto se rovnoměrně usadí. Pokud chceme těsto obohatit, můžeme vmíchat hrst nasekaných ořechů přímo do směsi.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >