RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Čočková polévka Zobrazit galerii

Čočková polévka

Čočková polévka s dýní a kokosovým mlékem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Čočka    400 g
Olivový olej   50 g
Cibule velká   1 ks
Česnek    3 stroužky
Chilli papričky   10 g
Dýně    200 g
Kokosové mléko  200 ml
Řapíkatý celer   100 g
Zázvor    20 g
Zeleninový vývar  1 l
Koriandr   dle chuti
Sůl, pepř   dle chuti


Na olivovém oleji si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku, zázvor a na drobno nakrájený řapíkatý celer. Vše dobře orestujeme a zalijeme zeleninovým, nebo drůbežím vývarem.

Přidáme probranou a propláchnutou čočku a vaříme do měkka. Když je čočka skoro hotová, polovinu odebereme a rozmixujeme v mixéru do hladka. Rozmixovanou čočku vrátíme zpátky do hrnce a tím polévku zahustíme.

Ke konci vaření přidáme do polévky na malé kostičky nakrájenou dýni, kterou jsme před tím orestovali na másle a poté zjemníme polévku kokosovým mlékem. Podle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři a posypeme čerstvým koriandrem.

- Jestliže nemáme vývar, zalijeme polévku vodou.
- Tuto polévku můžeme uvařit i z červené čočky, vaření bude o dost kratší, protože červená čočka je již vyloupaná.
- Místo koriandru můžeme posypat polévku i nasekanou petrželkou

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >