RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z batátůZobrazit galerii

Polévka z batátů

Krémová polévka ze sladkých brambor

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Sladké brambory (Batáty) 500 g
Pórek    300g 300 g
Cibule   100 g
Vývar (zeleninový) 850 ml
Koriandr  hrst
Zázvor   20 g
Chilly papričky 1 ks
Česnek   3 stroužky
Kokosové mléko 400 ml
Máslo   50 g
Olivový olej 50 ml


Na másle s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou chilly papričku, cibuli, česnek, zázvor a nakrájený pórek. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené sladké brambory, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.

Vmícháme kokosové mléko, koriandr a vymixujeme do hladka. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.

- Místo vývaru můžeme samozřejmě použít vodu, ale není to ono.
- Polévku můžeme ozdobit v troubě opraženými kešu oříšky, které zakápneme sojovou omáčkou.
- Zdobit můžeme i chlebovými krutony nebo bramborovými chipsy.
- Dochutit můžeme i špetkou cukru.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >