RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Marinovaná mrkevZobrazit galerii

Marinovaná mrkev

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Mrkev    800 g
Sezamová semínka  50 g
Zázvor    50 g
Citrón    1 ks
Koriandr   1-2 svazky
Sezamový olej    50 ml
Zeleninový vývar  70 ml
Med    50 g
Sůl, pepř   dle chuti


Mrkev oloupeme, nebo oškrábeme a podélně rozkrojíme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Mrkev vyjmeme a necháme vychladnout.

Na přípravu pesta si na sucho opražíme na pánvi sezamová semínka. Nastrouháme zázvor a citrónovou kůru. Do vhodné nádoby natrháme lístky koriandru, přidáme sezamová semínka, nastrouhaný zázvor a kůru a šťávu z citrónu, přidáme med, sezamový olej a zeleninový vývar. Vše rozmixujeme a dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Takto připravené pesto promícháme s mrkví a necháme asi půl hodiny marinovat.

Můžeme podávat s opečenou bagetou

- Jestliže nemáme zeleninový vývar, použijte vychladlou vodu, ve které se vařila mrkev.
- Mrkev můžeme i barevně nakombinovat, jsou i odrůdy bílé, nafialovělé nebo žluté
- Mrkev můžeme po marinování ještě lehce orestovat na pánvi, nebo zapéct v troubě.
- Jestliže máte mrkev z vlastní zahrádky, neloupejte, neškrábejte, pouze ji dobře omyjte a vydrhněte kartáčkem a zbavenou košťálu ji uvařte.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >