RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Zmrzlinové sendvičeZobrazit galerii

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče
 

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 67 minut


Máslo 70 g
Javorový sirup 70 g
Pohanková mouka 160 g 
Kypřící prášek 1 lžička
Sušený zázvor špetka
Jogurtová zmrzlina (malina,kiwi) 420 ml
Maliny 50 g
Kiwi 1 ks
Pomerančová šťáva 1 lžíce

V rendlíku rozehřejeme máslo s javorovým sirupem. Do směsi přimícháme mouku, sušený zázvor a kypřicí prášek. Těsto necháme 20 minut odpočinout v lednici. Poté ho rozválíme mezi dvěma pečicími papíry na tenký plát a vykrajujeme kolečka. Přeneseme na plech s pečicím papírem a pečeme 12 minut při 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout. Zmrzlinu rozdělíme na třetiny a každou zjemníme jinou přísadou – rozmačkanými malinami nebo kousky kiwi. Zmrzlinu znovu necháme mírně ztuhnout.
 
Na polovinu sušenek naneseme kopeček ochucené zmrzliny, přiklopíme druhou sušenkou a lehce přitlačíme. Uložíme do mrazáku alespoň na 30 minut a podáváme jako zdravý a hravý dezert.
 
Pohankové těsto je bezlepkové a díky javorovému sirupu zůstává jemně vláčné. Zmrzlina získá ovocný charakter podle zvoleného dochucení. Sestavení sendvičů těsně před mražením pomáhá udržet tvar.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >