RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Tvarohová bábovka Zobrazit galerii

Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka s ječnou moukou
 

Obtížnost: střední | Porce: 10 | Čas: 65 minut


Špaldová mouka (celozrnná) 210 g
Ječná hladká mouka (celozrnná) 70 g
Prášek do pečiva 1 ks
Jedlá soda 1 lžička
Sůl 1/2 lžičky
Vejce 2 ks
Třinový cukr 135 g
Vanilkové aroma 2 kapky
Máslo 100 g
Polotučné mléko 75 ml
Polotučný měkký tvaroh 250 g
Holandské kakao 2 lžíce
Strouhanka 15 g
Cukr moučka 10 g

  • Ve velké míse smícháme prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl.
  • V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým aroma do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a ⅔ mléka a promícháme. Postupně přisypáváme směs s moukou a šleháme do hladkého těsta.
  • Oddělíme ⅓ těsta a vmícháme do něj prosáté kakao a zbytek mléka.
  • Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přelijeme ⅔ světlého těsta, přidáme kakaové těsto a navrch znovu světlé těsto. Provedeme mramorování pomocí nože tak, aby se těsta lehce promíchala.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C asi 45 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Bábovku vyklopíme, necháme ji vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
 
Podáváme nakrájené na plátky ke kávě nebo čaji. Skvěle se hodí i jako sladká snídaně.
 
Ječná mouka má přirozeně ořechovou chuť a dobře váže tekutiny. Při mramorování nožem těsta jen lehce protáhneme, aby se barvy propojily, ale zůstaly viditelné kontrasty.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >