RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Telecí špízky Zobrazit galerii

Telecí špízky

Telecí špízky s panchettou a šalvějí

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Telecí kýta     800 g
Panchetta nakrájená na plátky   100 g
Šalvěj   40 lístků
Panchetta na kostky  100 g
Máslo   80 g
Olivový olej  50 ml
Sůl, pepř  


Telecí kýtu nakrájíme na malé plátky a rovnoměrně naklepeme. Maso rozložíme na prkénko a opepříme. Na plátky masa položíme plátky panchetty stejné velikosti a půl lístku šalvěje. Plátky masa srolujeme a lehce osolíme.

Na namočenou bambusovou jehlici napíchneme kostku panchety, potom lístek šalvěje a nakonec telecí závitek. Na jehlici napícháme ještě další 4 závitky (napíchneme je tak aby se nerozbalily) a nakonec lístek šalvěje a nakonec kostku panchetty. Tímto způsobem napícháme i ostatní špízy dokud nespotřebujeme všechny ingredience.

Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme olivový olej a opékáme špízky zprudka ze všech stran až se důkladně propečou. Špízky vyjmeme, do pánve přilijeme trochu vody a necháme odvařit, lehce osolíme a přidáme máslo. Již nevaříme a necháme máslo jenom rozpustit. Tímto způsobem nám vznikne jemná krémová šťáva. Hotové špízky můžeme ihned podávat přelité šťávou.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

- Ideální příloha je smažená polenta, nebo zeleninový salát

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >