RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Roláda z červené řepyZobrazit galerii

Roláda z červené řepy

Roláda z červené řepy

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 40 minut


Oloupaná čerstvá červená řepa  150 g
Olivový olej 1-2 lžíce
Lučina 200 g
Čerstvá petržel 1 hrst
Zakysaná smetana 1-2 lžíce
Polohrubá mouka 1,5 lžíce
Vejce 3 ks
Sůl a pepř  


Řepu nakrájíme na větší kostky, které na plechu osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přikryjeme pečicím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 200˚C.

Z osolené lučiny se smetanou umícháme náplň. V další misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. Po vychladnutí řepu spolu se žloutky rozmixujeme. Pak do hmoty vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme asi 10 minut při 180˚C.

Upečený plát vyjmeme i s papírem z plechu, položíme na mřížku a necháme vychladnout. Položíme plát horní stanou dolů na papír a stáhněte pečicí papír. Těsto i s papírem přesuneme na utěrku a potřeme tvarohovou naplní. Za pomoci papíru zahněte 2cm okraj z jedné dlouhé strany dovnitř. Tak půjde roláda lépe stočit. Roládu opatrně stočíme za pomoci papíru a dáme vychladit do ledničky.

Roládu nakrájíme na širší plátky a podáváme jako předkrm.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >