RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Plněné cukety ve slanině na griluZobrazit galerii

Plněné cukety ve slanině na grilu

Plněné cukety ve slanině na grilu
 

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut



Červená paprika 1 ks
Balkánský sýr 150 g 
Sušené rajčata 4 plátky
Slunečnicový olej 2 lžíce
Čerstvý tymián 4 lžíce
Česnek 1 stroužek
Pepř  
Olivový olej 4 lžíce
Anglická slanina 12 plátků
Cuketa 2 ks

Cukety podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu a vnitřek lehce osolíme. Papriku a sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Do mísy dáme nakrájenou papriku, rajčata, prolisovaný česnek, tymián a dužinu z cuket. Přidáme olej, pepř a nastrouhaný balkánský sýr. Vše dobře promícháme. Touto směsí naplníme připravené cukety. Loďky zabalíme do plátků slaniny – na každou cuketu použijeme asi 3 plátky. Pokapeme olivovým olejem a grilujeme na předehřátém grilu přibližně 20 minut, dokud slanina nezezlátne a cuketa nezměkne.
 
Podáváme ihned, ideálně se svěžím zeleninovým salátem nebo s dipem z jogurtu a česneku. Skvělé jako lehký hlavní chod nebo originální grilovaná příloha.
 
Vydlabání cukety a předsolení pomáhá snížit vodnatost. Zapečení ve slanině udrží tvar i šťavnatost. Grilování na přímém ohni dodá kouřovou chuť a strukturu.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >