RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená kachna s hroznovým vínemZobrazit galerii

Pečená kachna s hroznovým vínem

Pečená kachna s hroznovým vínem
 

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 45 min


Celá kachna (bez vnitřnosti) 2 kg
Mletý hřebíček 1 lžíce
Olivový olej 1 lžíce
Červená cibule 4 ks
Rozmarýn 1 svazek (cca 20 g)
Hroznové víno bez semen 500g (různé barvy)
Sůl  
Pepř  

Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme 1 lžíci olivového oleje s hřebíčkem, pořádnou špetkou soli a černého pepře a kachnu důkladně potřeme kořeněnou směsi. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, které hodíme pak do většího pekáče a přidáme 2 lžíce vody, navrch položíme kachnu. Do břišní dutiny vložíme polovinu rozmarýnu. Kachnu pečeme 1,5 hodiny. Poté pekáč vyjmeme z trouby, odstraníme většinu vypečeného tuku, který uchováme ve sklenice se šroubovacím víkem a kachnu potřeme vypečenou šťávou. Hroznové víno omyjeme a otrháme do pekáče. Pečeme dalších 30 minut nebo dokud nejsou kachní stehna měkka. Hotovou kachnu přeneseme na servírovací talíř a polovinu hroznového vína a cibule dáme do misy stranou. Pekáč postavíme na střední oheň, nalijeme 300 ml vrouci vody a hroznové víno povaříme asi 5 minut. Během toho hroznové víno rozmačkáme a seškrábneme přilepenou dobrotu ze dna. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středním ohni trochu vypečeného kachního tuku. Otrhneme do ní zbývající lístky rozmarýnu a smažíme je dokud nejsou křupavé. Přeneseme je na papírovou utěrku. Obsah pekáče přecedíme přes hrubé síto do pánve a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme odložené hroznové víno a cibuli, prohodíme na slabém ohni, naneseme na kachnu a posypeme křupavým rozmarýnem. Šťávu nalijeme do konvičky a podáváme zvlašt'.
 
Na hotovou kachnu naneseme odložené a poté ohřáté hroznové víno a cibule a posypeme křupavým rozmarýnem. Šťávu nalijeme do konvičky a podáváme zvlašt'.
 
Pokud máte kachnu s vnitřností, můžeme je připravit dohromady s pokrmem. Játra, ledvinky a srdce nakrájíme na 1 cm kostičky. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na středním ohni trochu vypečeného kachního tuku. Otrhneme do ní zbývající lístky rozmarýnu a smažíme je dokud nejsou křupavé. Přeneseme je na papírovou utěrku. Do pánve přidáme nakrájené vnitřnosti a přehazujeme je na ohni 3 minuty nebo dokud nejsou propečené. Obsah pekáče přecedíme přes hrubé síto do pánve a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do pánve i odložené hroznové víno a cibuli, prohodíme na slabém ohni, naneseme na kachnu a posypeme křupavým rozmarýnem. 
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >