RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Květáková polévkaZobrazit galerii

Květáková polévka

Květáková polévka s parmezánem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut


Květák   1/2 ks
Smetana 30%  150 ml
Hladká mouka  50 g
Máslo   50 g
Petrželka  30 g
Olej   50 ml
Parmazán  20 g
Muškátový květ  špetka
Sůl, pepř


Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a vaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka.

Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme částí vody, ve které se vařil květák.

Polovinu květáku vrátíme zpátky do polévky a vaříme do změknutí, poté polévku rozmixujeme na hladký krém.

Zbylé růžičky květáku překrájíme na malé kousky a na polovičce másla orestujeme do zlatova. Polévku osolíme, opepříme, přidáme špetku mušk.květu a nakonec zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 5 minut. Do hotové polévky vmícháme ještě zbylé máslo.

Při podávání rozdělíme polévku do talířů, navrch dáme opečený květák, posypeme plátky parmazánu a nasekanou sladkolistou petrželí.

- Jestliže nechceme polévku zahušťovat moukou, tak při vaření květáku, když polovinu hotového květáku odebereme, přidáme do vroucí vody oloupané brambory a společně uvaříme do měkka. Směs rozmixujeme na hladký krém. Rozmixované brambory polévku skvěle zahustí. Poté postupujeme stejně jako v původním receptu.
- Do polévky můžeme také zamíchat jedno rozšlehané vejce.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >