RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kachní prsa na černém pivuZobrazit galerii

Kachní prsa na černém pivu

Kachní prsa na černém pivu s pečenou dýní

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Kachní prsa  800 g
Olivový olej  50 ml
Tmavé pivo  200 ml
Med   100 g
Tymián   50 g (10 snítek)
Zázvor   30 g
Dýně   800 g
Limetka   1 ks
Sůl, pepř  


Kachní prsa zlehka nařízneme přes kůži do kříže. Osolíme a opepříme. Smícháme pivo s medem a s nastrouhaným zázvorem a takto připravenou marinádou zalijeme kachní prsa a necháme hodinu marinovat.

Na pánvi rozpálíme olej, prsa osolíme a opepříme a opečeme je z obou stran hezky do zlatova, nejprve klademe prsa kůží dolů. Takto opečená prsa vložíme do trouby a dopečeme na 180°C cca 15-20 minut. Prsa po vyjmutí z trouby ještě necháme asi 5 minut odpočinout. Kachní prsa je dobré podávat medium, jsou šťavnatější.

Zbylou marinádu necháme svařit na pánvi a podléváme s ní hotová kachní prsa.

Dýni opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Můžeme dýni krájet i se slupkou. Osolíme, opepříme, pokapeme medem, olejem a šťávou z limetky. Přidáme pár snítků tymiánu a upečeme v troubě do měkka.

Podáváme upečenou dýni s kachními prsy a přelité svařenou marinádou.

- Doba pečení prsou v troubě záleží na velikosti prsou. Jestliže jsou menší, stačí 5-10 minut.
- Kachní prsa necháváme po vyjmutí odpočinout, pro to aby absorbovala  veškerou šťávu, která je uvnitř.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >