RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Houbové lasagneZobrazit galerii

Houbové lasagne

Bramborovo houbové lasagne pečené se sýrem čedar

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Brambory velké 1,4 kg
Žampióny bílé 300 g
Hlíva ústřičná 300 g
Smetana 31% 500 ml
Mléko 300 ml
Máslo 100 g
Tymián 1 snítka
Čedar plátkovaný 200 g
Sůl, pepř dle chuti


Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky tenké 2 milimetry. Pokud se vám brambory budou špatně krájet, podélně rozpulte a krájejte na 2 milimetrové plátky.

Do rendlíku nalijte mléko, smetanu, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Nakrájené brambory dejte do vroucího mléka se smetanou a za stálého míchání vařte 6 minut. Ochutnejte, brambory by měli být slanější.

Žampiony, hlívu ústřičnou, očistěte, nakrájejte na větší kousky. Do rendlíku dejte máslo, rozehřejte a nakrájené houby orestujte. Houby nesmí být orestované do hněda. Po orestování mírně osolte, opepřete a přidejte tymián.

Zapékací formu vyložte pečícím papírem. Na dno dejte vrstvu brambor, poté vrstvu orestovaných hub. Přidejte sýr a na závěr vrstvu brambor, kterou zalijte smetanou a mlékem, které vám zbyli v hrnci při vaření brambor.

Pečeme v rozpálené troubě na 200 °C přibližně 40 minut.

Lasagne podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- V sezóně hub můžete nahradit žampiony za pravé hříbky.
- Sýr čedar můžete nahradit ementálem, parmazánem.
- Zapékací formu můžete vyložit plátkovanou anglickou slaninou.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >