RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Čokoládové lívance s borůvkamiZobrazit galerii

Čokoládové lívance s borůvkami

Čokoládové lívance s borůvkami
 

Obtížnost: nízká | Porce: 2 | Čas: 20 minut


Hladká mouka 125 g
Kypřící prášek 1 lžička
Holandské kakao 3 lžíce
Banán (zralý,rozmačkaný) 1 ks
Vanilkový extrakt 1 lžička
Mléko 200-250 ml
Rozpuštěné máslo + na opékání 2 lžíce
Tmavá čokoláda (rozpuštěná) 1 ks
Čerstvé borůvky  

V míse smícháme mouku, kypřicí prášek a kakao. Přidáme rozmačkaný banán, vanilkový extrakt, mléko podle potřeby a rozpuštěné máslo. Umícháme hladké hustší těsto a necháme ho 10 minut odpočinout. Na středním ohni rozehřejeme pánev nebo lívanečník, vymažeme trochou másla a lijeme těsto po lžících – cca 2 lžíce na jeden lívanec. Opečeme 2–3 minuty z jedné strany, až se začnou tvořit bublinky, pak otočíme a dopečeme další 2–3 minuty dozlatova. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto. Hotové lívance uchováváme v teple.
 
Lívance servírujeme na talíř, zalité rozpuštěnou čokoládou a posypané čerstvými borůvkami. Skvělé také s javorovým sirupem a nakrájeným banánem.
 
Odpočinutí těsta pomáhá lepšímu spojení ingrediencí a nadýchanější struktuře. Použití banánu těsto zjemní a dodá mu přirozenou sladkost i vláčnost.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >