RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


PudinkZobrazit galerii

Pudink

Banánový pudink z toustového chleba

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Mouka polohrubá  300 g
Vejce    3 ks
Cukr třtinový   150 g
Rozinky    100 g
Máslo    130 g
Toastový chléb   200 g
Banán    2 ks
Mléko plnotučné  300 ml
Mletá skořice   1 lžička
Hořká čokoláda   120 g
Třtinový rum  1 dl


Rozinky namočíme do rumu.

Vyšleháme žloutky s cukrem, do kterých vmícháme rozmačkané banány a rozpuštěné máslo. Toastový chléb nalámeme na kousky, namočíme do mléka a vymačkáme. Vymačkaný chléb smícháme s rozinkami, skořicí, nalámanou čokoládou a moukou. Vše spojíme vaječnou směsí a poté opatrně přimícháme sníh z bílků.

Takto připravené těsto nalijeme do připravené, máslem vymazané formy (jako na biskupský chlebíček) a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 30 minut.

Po upečení vyjmeme z trouby, necháme asi 10 minut zchladnout a vyklopíme z formy.

Necháme vychladit a nakrájený podáváme

- Místo rozinek můžeme použít i sušené brusinky

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >