RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


ZelníkyZobrazit galerii

Zelníky

Zelníky s bylinkovým dipem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Zelí kysané   450 g
Vejce    3 ks
Mouka hladká   400 g
Olej    100 ml
Česnek    20 g
Zakysaná smetana  200 g
Sůl , pepř   dle chuti
   
Bazalkové pesto:
Bazalka lístky   50 g
Citron    1 ks
Parmezán   50 g
Ořechy    20 g
Olivový olej   50 ml
Sůl, pepř  dle chuti


Kysané zelí pečlivě vymačkáme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

Vše společně promícháme a vypracujeme soudržné těsto stejné jako na bramborák. Zelníky stejně jako bramboráky smažíme na olejem vytřené pánvi po obou stranách do zlatova.

Při servírování je doplníme bazalkovým dipem který připravíme tak, že do zakysané smetany přidáme lžíci bazalkového pesta a špetku cukru. Vše společně promícháme.

- Do zelníkového těsta můžeme přidat na kostičky nakrájené uzené maso nebo anglickou slaninu nebo škvarky.
- Zelníky můžeme připravovat i v troubě. Těsto utvoříme hustější, aby se dalo tvarovat, a na plech vyložený pečícím papírem klademe vytvarované placičky, které potřeme rozšlehanými vejci. Pečeme v troubě na 200 ºC cca 25-30 minut do zlatova.
- Těsto na zelníky můžeme zvláčnit 1-2 nastrouhanými bramborami.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >