RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Tyrolský GröstlZobrazit galerii

Tyrolský Gröstl

Tyrolský Gröstl

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Brambory   1,5 Kg
Tyrolská slanina  150 g
Olej    50 ml
Červená cibule   3 ks
Vejce    4 ks
Pažitka  
Sůl, pepř  


Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme na kolečka.

Slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli na měsíčky. Na větší pánvi restujeme na oleji nakrájené plátky brambor, které osolíme a opepříme. Když začnou zlátnout, přidáme slaninu a cibuli a společně restujeme, až bude slanina i cibule opečená. V lívanečníku nebo na pánvi si připravíme sázená vejce, která osolíme a opepříme a servírujeme na opečených bramborách posypané nasekanou pažitkou.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Do Gröstlu se také přidává nasekané hovězí maso nebo i klobása.
- Místo pažitky můžete použít čerstvou majoránku, nádherně se rozvoní

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >