RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Italské karbanátkyZobrazit galerii

Italské karbanátky

Italské karbanátky s rukolou a rajčaty

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Mletého hovězího masa  600 g
Cibule     100 g
Česnek     30 g
Vejce     1 ks
Olej olivový    150 ml
Piniové oříšky    100 g
Petrželka    40 g
Bazalka     5 g
Fenykl mletý    1 lžička
Strouhanka    50 g
Ricotta     250 g
Parmazán    50 g
Kůra z 1 citrónu
Sůl, pepř  
Rukola   125 g
Cherry rajčátka  150 g
Ocet balsamico  20 ml


Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmažíme na polovině oleje do měkka společně s nasekanými piniovými oříšky a česnekem. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme nasekanou bazalku, orestovanou cibulku s piniemi a česnekem, petrželku, fenykl, strouhanku, parmezán, ricottu, vejce, citrónovou kůru a podle chuti osolíme a opepříme.

Z hotového ochuceného masa tvoříme menší placičky a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

Servírujeme s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky a zakapanou balsamicovým octem a olivovým olejem.

- Takto připravené karbanátky můžeme servírovat i s tomatovou omáčkou.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >