RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kachní stehnoZobrazit galerii

Kachní stehno

Kachní stehno na zázvoru s jablky

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Kachní stehna  1 kg
Zázvor   100 g
Jablka   500 g
Cukr   150 g
Bílé víno  200 ml
Sůl, pepř dle chuti


Kachní stehna osolíme, opepříme a důkladně potřeme nastrouhaným zázvorem. Vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi tak hodinu. Zhruba po půl hodině pečení přidáme ke stehnům oloupaná, vyjadřincovaná a na větší kostky nakrájená jablka. Společně dopečeme do měkka.

Upečená stehna vyjmeme, a jablka na plechu posypeme cukrem a necháme v troubě ještě zkaramelizovat. Poté zastříkneme vínem a necháme odvařit. Podle chuti ještě šťávu osolíme a opepříme.

Při servírování vložíme jablka na talíř, na jablka položíme kachní stehno a stehno polijeme výpekem z jablek, vína a kachních stehen.

- Ideální přílohou jsou bramborové šišky, obalené ve strouhance.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >