RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cizrnové lasagneZobrazit galerii

Cizrnové lasagne

Cizrnové lasagne s paprikami a kešu bešamelem

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 80 minut


kešu ořechy 100 g
extra panenský olivový olej  
cibule 1 ks
červená cibule 1 ks
červená paprika 1ks
žlutá paprika 1 ks
česnek 4 stroužky
bílé víno 100 ml
lahůdkové droždí 1,5 lžíce
mořská sůl  
granulovaný česnek 1 lžička
mletý muškátový květ ½ lžičky
mletý pepř  
najemno nakrájená rajčata 1 konzerva
sterilovaná cizrna 1 plechovka
provensálské bylinky 1 lžička
lasagně 1 balíček
čerstvá bazalka 1 hrst
sušené oregano 1 lžíce

 

Kešu ořechy zalijeme 200 ml vody a necháme stát nejméně 3 hodiny, čímž si připravíme bešamel.

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Poté přidáme nahrubo nasekaný česnek a společně ještě chvíli restujeme. Následně to vše zalijeme bílým vínem, minutku povaříme, dokud se alkohol neodpaří a přelijeme do mi×éru. K tomu přidáme připravené kešu i s vodou, lahůdkové droždí, sůl, granulovaný česnek, muškátový květ a 2 lžíce olivového oleje a všechno dohromady rozmi×ujeme na hladký krém, který dle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.

Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme cibuli s paprikou nakrájené na centimetrové kostičky, přičemž asi po 5 minutách přidáme nasekaný česnek, a ještě chvíli restujeme. Pak zalijeme rajčaty z konzervy spolu s 200 ml vody, osolíme a celou směs 3 minuty povaříme. Mezitím scedíme cizrnu a v misce ji vidličkou rozmačkáme – některé kuličky můžeme ponechat celé. Cizrnu vmícháme do zeleninové směsi, přidáme provensálské bylinky a vše dohromady ještě krátce prohřejeme.

Zapněme troubu a necháme ji předehřát na 165 ˚C. Na dno zapékací nádoby (nejlépe o rozměrech 25 × 18 cm) vlijeme 1/3 bešamelu, na něj rozložíme 3 pláty lasagní a přelijeme zeleninovou směsí. Pokračujeme ve vrstvení – lasagne, kešu bešamel, zeleninová směs – a to tak, aby vše zakončovaly lasagne přelité bešamelem. Těstoviny musejí být zcela zakryté (jestliže se kešu směsi nedostává, můžeme vypláchnout mi×ér troškou vody, kterou lasagne přelijeme). Takto připravenou zapékací misku přikryjeme, vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut, do zlatova. Vypneme troubu a necháme lasagne ještě asi 15 minut dojít, protože pak lépe drží při sobě.

 ---------- 

Hotové lasagne zakápneme olivovým olejem, posypeme nasekanou bazalkou a podáváme.

 ---------- 

Po ukončení vrstvení musí být těstoviny zcela zakryté bešamelem, případně můžeme vypláchnout mi×ér troškou vody, kterou na lasagne také nalijeme. Vrchní krustu lze posypat kešu parmezánem, který připravíme rozmi×ováním kešu oříšků, granulovaného česneku, lahůdkových droždí a solí.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >