 Zobrazit galerii
Zobrazit galerii
  Carvery
  Anglická pečeně z kachny (Carvery)
  Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut
  
  
	
		
			| Kachní stehna | 1 kg | 
		
			| Červená cibule | 250 g | 
		
			| Mrkev | 250 g | 
		
			| Celer | 250 g | 
		
			| Pastinák | 150 g | 
		
			| Brambory | 250 g | 
		
			| Mořská sůl | 50 g | 
		
			| Olivový olej | 50 ml | 
		
			| Tymián | 2 snítky | 
		
			| Česnek | 1 hlavička | 
		
			| Kmín | 1 lžička | 
	
Kachní stehna (nebo lépe celou kachnu) osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče na rošt do trouby péct.
Mrkev, celer, pastinák a cibuli očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Když jsou stehna upečená asi do poloviny, vložíme do pekáče pod stehna nakrájenou zeleninu, přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, rozpůlený česnek a bylinky. Vše vložíme zpátky do trouby a společně dopečeme do měkka. Zelenina krásně zezlátne, obalí se ve výpeku a získá úžasnou chuť.
  Kachní stehna podáváme na hezkém, předehřátém talíři s opečenou zeleninu a bramborem. Zeleninu můžeme pro lepší chuť ještě pokapat olivovým olejem a pár kapkami citrónové šťávy.
  - Zelenina i maso by se měly dopéct současně.
- Kořenovou zeleninu a brambory můžeme před pečením povařit, bude poté rychleji upečená,
- Tímto způsobem můžeme péct hovězí, vepřové nebo jehněčí, ale kus masa musí být v celku.
- Můžeme servírovat i s mladým zeleným hráškem lehce orestovaným na másle.
   
   
  Vytisknout recept