RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Uzená polévka s kroupamiZobrazit galerii

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 75min


kroupy200 g
uzené maso s kostí600 g
voda1,5 l
bobkový list2 listy
černý pepř celý5 kuliček
nové koření celé2 kuličky
slunečnicový olej3 lžíce
cibule1 ks
brambory3 ks
mrkev1–2 ks
petržele (kořen)1 ks
majoránka2 lžičky
sůl
pepř mletý
čerstvá petrželka1 hrst

 

Důkladně propláchneme kroupy, zalijeme je vodou v poměru 1:2, necháme 45 minut odstát a poté uvaříme podle návodu na obalu. Maso spolu s kořením vložíme do hrnce, přilijeme vodu a vaříme 1,5 hodiny (při použití tlakového hrnce se doba vaření zkrátí na cca 30–40 minut). Mezitím nakrájíme zeleninu na kostičky.

Po uvaření masa necháme v jiném hrnci na oleji zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zalijeme masovým vývarem, vsypeme brambory a vaříme dalších cca 10 minut. Přidáme zbylou zeleninu, scezené kroupy a na kostičky pokrájené uzené a vaříme 10 minut.

Nakonec okořeníme majoránkou, dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

 ---------- 

Podáváme ozdobené zelenou petrželkou s čerstvým chlebem nebo krutony.

 ---------- 

Dobu přípravy masa můžeme zkrátit použitím tlakového hrnce.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >