RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Salát PanzanellaZobrazit galerii

Salát Panzanella

Salát Panzanella s grilovaným candátem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Filátka candáta 600 g
Oliv. olej 100 ml
Římský salát 150 g
Rajčata 150 g
Cherry rajčata 150 g
Paprika 150 g
Řapíkatý celer 100 g
Chléb 250 g
Bazalka hrst
Červená cibule 100 g
Vinný ocet 50 ml
Sůl, pepř dle chuti


Filátka z candáta opláchneme vodou, osušíme utěrkou, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi pečeme filátka na olivovém oleji po obou stranách cca 4-5 minut.

Starší pečivo nalámeme a namočíme ve studené vodě. Kůrka musí zůstat tvrdší. Vyždímáme vodu a pečivo natrháme do mísy. Přidáme natrhaný římský salát, nakrájenou papriku, rajčata, cherry rajčata a řapíkatý celer. Cibulku nakrájíme na kolečka a promícháme se salátem. Ochutíme solí a natrhanými lístky bazalky, zalijeme vinným octem a nakonec přidáme větší množství olivového oleje, aby se pečivo dobře nasáklo. Salát promícháme a můžeme podávat.

Salát servírujeme na hluboký talíř a na něj položíme hotová filátka candáta.

- Jestliže máme pečivo čerstvé, nemusíme jej namáčet.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >