RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Orientální okurková polévkaZobrazit galerii

Orientální okurková polévka

Orientální okurková polévka s krevetou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Okurky salátové  600 g
Cibule    150 g
Česnek    1 stroužek
Kopr čerstvý   10 g
Chilli paprička   1 ks
Sezamový olej   10 ml
Bílý jogurt   450 g
Smetana   200 ml
Krevety    250 g (oloupané, uvařené)
Sezam    1 lžička
Sůl, pepř  dle chuti


Okurky oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme. Vložíme do mixéru a společně s cibulí, česnekem, chilli papričkou, koprem rozmixujeme. Přidáme zakysanou smetanu, smetanu na šlehání a lžíci sezamového oleje a opět důkladně rozmixujeme.

Podáváme vychlazenou, ozdobenou povařenými krevetami a opraženými sezamovými semínky.

Podáváme na hezkém, vychlazeném talíři nebo v misce

- Do polévky můžeme přidat i pár kapek limetkové šťávy a místo sezamového oleje použít olivový.
- Do okurkové polévky můžeme místo kopru použít i čerstvou mátu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >