RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mangový sorbetZobrazit galerii

Mangový sorbet

Mangový sorbet s kokosem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Cukr 80 g
Biolimetka 2 ks
Velké zralé mango (nebo 250g neslazené mangové dřeně; konzerva) 1 ks nebo 250 g z konzervy
Kokosové mléko 200 ml
Jemně mletý zelený pepř 1/4-1/2 lžičky
Dřeň z vanilkového lusku 1 ks


Do hrnce dáme 120ml vody a cukr, zahříváme a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.

Biolimetku omyjeme horkou vodou a osušíme, na jemném struhadle ostrouháme kůru. Z obou limetek vymačkáme št'ávu.

Mango oloupeme, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme v mixéru. Pokud mango obsahuje tuhá vlákna, pyré ještě protřeme sítem. Odvážíme 250g mangového pyré. Smícháme mangové pyré, kokosové mléko a roztok cukru.

Přidáme tolik limetkové št'ávy, aby směs měla vyváženou sladkokyselou chut'. V mícháme ještě limetkovou kůru, vanilku a pepř. Naplníme kovovou misku, zakryjeme potravinovou fólií a postavíme do mrazničky. Přibližně po 2 hodinách hmotu promícháme od okrajů ke středu. Opakujeme každých 30 minut, dokud se nevytvoří sorbet s jemnými krystaly. Může to trvat 3-5 hodin.

Hotový sorbet plníme do vychlazených sklenic nebo skleněných misek.

- Obecně se dá říct, že lepšího výsledku s ručně připraveným sorbetem dosáhnete při použití ovocného pyré než št'ávy. Je to proto, že vysoký obsah vody ve št'ávě vytváří víc ledových krystalů než pyré.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >