RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kapustové listy plněné kuskusemZobrazit galerii

Kapustové listy plněné kuskusem

Kapustové listy plněné zeleninovým kuskusem s houbami

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 70 minut


Kapusta   1 hlávka
Sušené houby   50 g
Kuskus    400 g
Olej olivový   50 ml
Máslo    50 g
Česnek    20 g
Cibule    100 g
Mrkev    150 g
Celer    150 g
Anglická slanina  200 g 
Sůl, pepř   dle chuti


Sušené houby vhodíme do 500ml vroucí vody, asi 10 minut povaříme a odstavíme ze sporáku. Přidáme kuskus, promícháme, osolíme a necháme pod pokličkou stát, dokud se všechna voda nevstřebá.

Na másle a oleji orestujeme nakrájenou cibuli, společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou, prolisovaným česnekem a 1/2 na nudličky nakrájenou anglickou slaninou. Poté vše promícháme s uvařeným kuskusem a dochutíme solí a pepřem.

Kapustu rozebereme na listy a povaříme ve vroucí vodě do poloměkka. Listy vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě, aby nám zůstali hezky zelené. Listy po zchladnutí vyjmeme, a osušíme. Vezmeme jeden list po druhém a doprostřed listu dáme asi půl hrnku připravené směsi. Boční strany listu zahrneme směrem dovnitř a list smotáme. Takto pokračujeme i s ostatními listy a směsí.

Listy kladem do vymazaného pekáče a nahoru posypeme zbytkem anglické slaniny nakrájené na nudličky. Zapečeme v rozpálené troubě cca 15minut.

Při podávání pokapeme listy olivovým olejem.

- Do kuskusu můžeme samozřejmě použít i houby čerstvé, které na rozdíl od sušených nakrájíme na kousky, orestujeme na cibulce a poté zalijeme vodou. Nevaříme je ovšem tak dlouho jako sušené ale pouze přivedeme k varu a hned přidáváme kuskus.
- Jestliže použijeme čerstvé houbys tak gramáž na 4 osoby je cca 300g
- Namísto celeru můžeme do směsi použít na drobné kostičky nakrájenou cuketu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >