RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kančí hamburgerZobrazit galerii

Kančí hamburger

Kančí hamburger s marinovanou okurkou a pikantní majonézou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Krk z divočáka   800 g
Žloutky    4 ks
Sýr s modrou plísní  250 g
Tymián    2 snítky
Citrón   1 ks
Okurka salátová  1 ks
Brusinkovou kompot  100 g
Červená cibule   2 ks
Majonéza   150 g
Sweet chilli omáčka  50 ml
Ledový salát   4 pevné listy
Houska na hamburger  4 ks
Sůl, pepř  


Maso z divočáka umeleme na hrubo, přidáme žloutky, osolíme, opepříme, přidáme pár kapek citrónové šťávy a nasekaný tymián. Vše společně promícháme a tvarujeme hamburgery. Maso grilujeme na grilovací pánvi po obou stranách cca 5 minut podle stupně propečenosti.

Okurku omyjeme, oloupeme slupku a loupáčkem na okurky nakrájíme na tenké plátky. Plátky okurky zakapeme šťávou z citrónu, lehce osolíme a přidáme olivový olej. Necháme v ledničce marinovat asi 20 minut.

Housku na hamburger podélně rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi. Spodní část potřeme majonézou, kterou jsme smíchali s chilli omáčkou, poté na housku položíme list ledového salátu, na něj hotový hamburger, dále pak na hamburger plátek modrého sýru, pár plátků marinované okurky a vše zakončíme na kolečka nakrájenou červenou cibulí, kterou jsme orestovali na oleji, lehce zaprášili cukrem a nechali zkaramelizovat. Horní díl housky potřeme brusinkovým kompotem a přiklopíme

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Citrónová šťáva se přidává proto, že zvýrazňuje chuť masa.
- Housky na hamburger si můžeme upéci i vlastní a lepší než kupované.
- Do hamburgeru můžeme přidat i jednu celou chilli papričku pro ty, kdo má rád hamburger pikantnější.
- Místo sýru s modrou plísní můžeme dát do hamburgeru plátek kvalitního chedaru.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >