RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kachní roládaZobrazit galerii

Kachní roláda

Kachní roláda s kaštanovou nádivkou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 150 minut


Kachna    2 kg
Anglická slanina  50 g
Kaštany    150 g
Housky    5 ks
Cibule    100 g
Máslo    150 g
Vejce    2 ks
Mléko    300 ml
Muškátový oříšek   špetka
Petrželka   50 g 
Sůl , pepř   dle chuti


Kachnu vykostíme a rozložíme na prkénko kůží dolů. Lehce naklepeme, aby nám vznikl rovnoměrný plát masa. Osolíme, opepříme a na maso poklademe na plátky nakrájenou anglickou slaninu.

Jedlé kaštany nařízneme na ploché straně plodu, ostrým nožem do kříže a necháme je ve vroucí vodě cca 10 minut povařit. Vodu vycedíme a ještě horké kaštany oloupeme. Oloupané kaštany nasekáme na hrubo.
 
Starší housky nakrájíme na cca 1cm velké kostky a dáme do misky. Přidáme na másle orestovanou cibuli, nasekané kaštany, nasekanou petrželku, špetku muškátového oříšku a sůl. Promícháme a vše zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Směs důkladně promícháme v celistvou nádivku, ve které si ale kostičky housky stále drží svůj tvar.

Nádivku rozložíme na připravenou kachnu, zabalíme jako roládu a upevníme provázkem. Roládu vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kmín a pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 90minut do měkka
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Kaštany se musí loupat opravdu horké, po vychladnutí slupka opět ztvrdne.
- Aby byla nádivka nadýchaná, zvlhčete housku na nádivku pouze mlékem a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a nakonec lehce vmíchejte do už hotové nádivky.
- Při pečení rolády můžete dát pod maso pro lepší chuť a vůni nasekanou cibuli a pár snítek tymiánu a kachnu během pečení pravidelně přeléváme výpekem.
- Jestliže jsme koupili kachnu s droby je dobré kachní játra nakrájet na kostičky a orestovat společně s cibulí do nádivky

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >