RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí po brazilskuZobrazit galerii

Hovězí po brazilsku

Hovězí po brazilsku

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60min


hovězí roštěná800 g
máslo25 g
cibule2 ks
hladká mouka30 g
česnek1 stroužek
bílé víno100–150 ml
silná káva60 ml
oregano1 čajová lžička
sůl
pepř

 

Maso pokrájíme na menší kousky, rozpůlíme cibuli a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky. V hrnci opečeme na polovině másla dozlatova maso, které občas zamícháme. Poté přidáme nasekanou cibuli, česnek a trochu vody a zakryté krátce podusíme.

Následně maso i cibuli vyjmeme z hrnce a do vývaru vmícháme mouku, bílé víno, oregano, ½ lžičky pepře a silnou kávu. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne a pak vrátíme maso i cibuli do hrnce a na mírném ohni necháme cca 30–40 minut dovařit a smísit všechny suroviny až do změknutí masa.

 ---------- 

Podáváme s chutnou kávovou omáčkou ozdobené petrželkou s vařenými bramborami nebo rýži.

 ---------- 

Dobu přípravy masa můžeme zkrátit použitím tlakového hrnce.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >