RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Gordon blue/plněný kuřecí řízek šunkou a sýrem smažený v trojobaluZobrazit galerii

Gordon blue/plněný kuřecí řízek šunkou a sýrem smažený v trojobalu

Klasické chutné Gordon blue

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Kuřecí prsa 800 g 
Plátkovaný ementál 200 g
Kvalitní vepřová šunka 200 g
Vejce  3 ks
Hladká mouka na obalení
Strouhanka jemná na obalení
Sůl, pepř dle chuti
Citrón     1 ks
Olej na smažení 3 dcl


Kuřecí prsa očistíme, osušíme a rozkrojíme ostrým nožem tak, aby nám vznikla kapsa. Pomocí paličky na maso rozklepeme na plát. Maso osolíme, opepříme a na jednu polovinu položíme šunku a na šunku sýr. Druhou polovinou masa šunku a sýr překlopíme a pomocí paličky na maso sklepneme.

Naplněnou kapsu – maso postupně obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích se solí a na závěr v jemné strouhance – trojobal. Na pánev nalijeme olej vhodný na smažení, rozehřejeme a opatrně do něj obalené maso položíme. Smažíme pomalu, aby se maso smažením propeklo.

Po usmažení maso vyjmeme na savý papírový ubrousek a tím ho zbavíme přebytečného tuku. K usmaženému masu podáváme řez citrónu.

Gordon blue podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Servírujeme s klasickou přílohou.


- Ementál můžete nahradit goudou nebo tučným eidamem.
- Vepřovou šunku můžete nahradit šunkou krůtí.
- Vhodný olej na smažení je řepkový olej, má vysoký bod pálení – přepalování.
- Obalené maso nepečte v troubě.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >