RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Dýňový chlébZobrazit galerii

Dýňový chléb

Sladký dýňový chléb se zázvorem

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 90 minut


Celozrnná mouka  350 g
Prášek do pečiva  1 lžíce
Soda na pečení   1 lžíce
Mletý zázvor   1 lžíce
Muškátový oříšek  1/2 lžičky
Vlašské ořechy   100 g
Olivový olej   125 g
Javorový sirup   280 g
Vejce   2 ks
Vanilkový cukr   1 ks
Dýňové pyré   500 g
Sůl    20 g


Veškeré suché ingredience prosejeme a smícháme je v míse dohromady. Ostatní ingredience smícháme v druhé míse a přidáme ořechy.

Obě směsi smícháme dohromady a důkladně promícháme.

Troubu předehřejeme na 170°C, hotovou směs nalijeme do chlebové formy, kterou jsme vymazali olejem nebo vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě cca 1 hodinu.

Že je chléb upečený zjistíme vpíchnutím špejle, která musí vyjít z chleba suchá.

Chléb je dobré před pečením posypat nějakými semínky, např. slunečnice, chia, lněné nebo dýňová

- Jestliže chléb pečeme pro děti, tak uberte zázvor zhruba na polovinu, aby chléb nebyl tak pikantní a úplně vynechte muškátový oříšek.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >