RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Buchta z červené řepyZobrazit galerii

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy s čokoládovou polevou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Červená řepa 300 g
Mouka polohrubá  200 g
Máslo    150 g
Vejce    2 ks
Cukr krystal   130 g
Sůl    10 g
Vlašské ořechy   60 g
Hrozinky   50 g
Prášek do pečiva  12 g
Smetana   450 ml
Tmavá čokoláda  250 g


Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

V míse vyšleháme vejce s cukrem, až vznikne bělavá směs a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mouku až se vše spojí. Poté do směsi přidáme nastrouhanou řepu, nasekané ořechy, hrozinky, prášek do pečiva a důkladně vše promícháme. Nalijeme do máslem vymazané formy a dáme péct.

Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C asi hodinu do zlatova.

Upečenou buchtu po vyndání z trouby necháme zchladnout a pocukrujeme.

Smetanu přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku, přidáme nastrouhanou čokoládu s vyšším obsahem kakaa, překryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Poté rozmícháme na krém a necháme zchladnout do pokojové teploty. Čokoládovou polevou pokryjeme upečenou, zchladlou buchtu a po cca 10minutách můžeme podávat.

Buchtu můžeme podávat samotnou i bez čokoládové polevy.

- Červená řepa má vysoký obsah cukru proto je vhodná i na sladké pokrmy

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >