RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hamburgerová bulkaZobrazit galerii

Hamburgerová bulka

Domácí hamburgerová bulka

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 150 minut


Suroviny na kvásek:  
Hladká mouka   70 g
Sušené droždí   7 g
Mléko    120 ml
   
Suroviny na těsto:  
Vejce    3 ks
Hladká mouka   300 g
Polohrubá mouka  130 g
Máslo    120 g
Cukr krystal   30 g
Sůl    10 g
Sezam, mák  


Ve větší míse si smícháme mouku, kvasnice a vlažné mléko a rovnoměrně rozmícháme. Takto připravený „kvásek“ zakryjeme utěrkou, dáme do tepla, a necháme cca půl hodiny kynout, dokud nám nevyběhne a nebude mít bubliny.
V samostatné míse smícháme mouku, cukr a sůl. Poté přidáme hotový kvásek, do kterého jsme po vykynutí vmíchali vejce. Vše společně důkladně promícháme, aby nám vzniklo tužší těsto, které je rovnoměrně provlhčené. Těsto necháme cca 10minut odpočinout.

Poté začneme do těsta postupně zapracovávat změklé máslo, aby nám vzniklo krásné lesklé a vláčné těsto. Můžeme buď rukama, což je trošku náročnější anebo v robotu.

Hotové těsto přikryjeme a necháme v teple nakynout. Poté si těsto rozdělíme na rovnoměrné porce cca 80g a hnětením vytvarujeme malé kuličky bez viditelných svárů a prasklin. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháváme mezi kuličkami větší mezery. Poté znovu přikryjeme vlhkou utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme asi hodinu dokynout.

Před pečením potřeme bulky rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti třeba mákem nebo sezamem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200°C asi 12-15minut do zlatova.

- Velikost porcí na bulky si uděláme podle toho, jak velký hamburger chceme mít, takže uvedená gramáž je pouze orientační.
- Bulky nemusí být pouze k hamburgerům, ale jestliže uděláte kuličky opravdu malé, vzniknou vám po upečení úžasné domácí briošky, které můžete poté přikusovat třeba k masu nebo k salátům.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >